Mijn verhaal

 Ik ben Mirjam Oving, geboren te Den Helder in 1980, eigenaar van Het Bonte Nest gastouderopvang.

Ik ben in het bezit van:

-MBO Diploma Helpende Zorg en Welzijn met specialisatie GASTOUDER.

-VOG-verklaring

-diploma Kinder EHBO

-bewijs van deelname aan de cursus Meldcode Kindermishandeling (Module A)

-certificaat begeleiden bij rouw en verlies

-workshop "wat kan een kindertekening je vertellen"

-certificaat Pedagogisch Component Gastouderopvang

-certificaat Pedagogisch Kader Gastouderopvang

-Oog voor interactie. Taal- en interactievaardigheden pedagogisch medewerker (2018)

-certificaat training Hoogsensitiviteit

-certificaat Summer School 2018 (leermodules: interactief voorlezen/twee=nee/omgaan met plaag-e pestgedrag/spel-en speelgoed voor ontwikkeling/breinkennis/kinderziektes/zindelijkheid/mindful in de opvang)

-certificaat training Lastig gedrag

-bewijs van deelname Workshop: Interactief Voorlezen

-kwaliteitsboom

-training Persoonlijke Ontwikkeling (KiKi)

-certificaat Update Meldcode Kindermishandeling (Module B)

-online Masterclass "opnieuw wennen" 06-05-2020 (KiKi)

-certificaat Summer School 2020 (leermodules: babygebaren/vrij spel/veilige hechting/verschillen tussen jongens en meisjes/respect voor autonomie/positief beïnvloeden en motiveren/vroegsignalering/hoogsensitieve kinderen).

-certificaat Summer School 2021 (leermodules: beweegstimulering bij kinderen/hoogbegaafde kinderen/oog voor diversiteit/kinderen en emoties/ssst, slaapt de baby?/straffen en belonen/zelfreflectie/TOS).

-e-learning: slaap bij kinderen (2021)

-webinar systemisch kijken naar kind en gezin via KiKi (2022) 

-IKK certificaat Ruimte voor Baby's (2022)

-Meldcode D. De weerbaarheid van kinderen versterken (2022)

In 1999 heb ik mijn MBO diploma Sector Economie te Den Helder behaald. Elke maandag werk ik met veel plezier bij Rijnlandhaven Makelaardij BV te Silvolde en doe daar administratieve en financiële werkzaamheden. 

Vrijdag is mijn thuis-kantoordag voor het afwikkelen van de verplichte administratie die een eigen bedrijf met zich meebrengt, het voorbereiden van de nieuwe week (planning/knutselwerken). Maken van de nieuwsbrief, bijhouden Social Media. Het schoonmaken van de leefomgeving van 5 kleine kinderen, de was van de bedjes/box, schoonmaken van veel speelgoed. (en soms heb ik een uurtje over om te niksen:))

 

Samen met mijn man Berthil zijn wij trotse ouders van een zoon en een dochter die beide naar het Voortgezet Onderwijs gaan. Naast ouder mag ik mij ook GASTOUDER noemen!!!

 

Het is heerlijk om de dag door te brengen met "leen"kindjes. Die wil ik graag een veilig en vertrouwd thuis bieden wanneer de eigen ouders aan het werk zijn.

 

De peuters bied ik veel open eindmateriaal. Dagelijks observeer ik de kinderen en kijk ik wat ik kan aanbieden om de zelfstandige beweging te stimuleren zodat de ontwikkeling van de kleintjes optimaal gestimuleerd wordt zonder de ontwikkeling te forceren.

De kleinste kinderen (baby's) voorzie ik in de eerste levensbehoeften; voeden en verschonen en bieden van veel rust. Rust om in eigen tempo te ontwikkelen met zo weinig mogelijk prikkels. De kindjes ontwikkelen vanuit zelfstandig bewegen (baby-werk). Ik pas de visie van Emmi Pikler zoveel mogelijk toe. Dat wil o.a. zeggen dat ik een kind niet forceer in een houding die nog niet uit het kind zelf ontwikkeld is. Denk hierbij aan: neerzetten in zithouding wanneer een kind nog niet uit zichzelf gaat zitten, helpen met staan en lopen als het kind dit nog niet uit zichzelf kan. In de opvang wordt geen baby-gym in de box gebruikt, geen wipstoel, het autostoeltje (de moderne maxi-cosi) wordt enkel gebruikt voor vervoer in de auto. Het aanbieden van vaste voeding aan een baby is op schoot. 

Mijn grootste hobby is mijn gezin, daarnaast heb ik veel plezier in koken, bakken, tuinieren, schilderen en lezen en mijn grootste passie is "de zon".

 

Als gastouder vind ik het heel belangrijk om op een consequente manier Rust, Regelmaat en Reinheid te bieden in combinatie met christelijke normen en waarden. 

 

 

 

 

 

 

Mirjam_edited.jpg
43654943_1056790937814345_74840453672861
  • Facebook
KVBM_logo_300pxbreed.jpg